Waterpolo

Hou je van water, van zwemmen en van een teambalsport, dan is waterpolo misschien iets voor jou! Veel mensen beschrijven waterpolo als handbal in het water. Het wordt gespeeld met twee teams van 7 spelers en het team dat de meeste ballen in het doel van de tegenstander schiet heeft gewonnen. Om waterpolo goed te kunnen spelen, moet je goed leren zwemmen, balvaardig zijn in het water, een enorm goede conditie hebben en een goed inzicht in het spel. In de wekelijkse trainingen kun je samen met je teamleden hieraan werken, om zo als waterpoloƫr en als team steeds beter te worden.

De jeugd begint op een klein veld, met een kleine bal en kleine doelen. Spelenderwijs worden de basisvaardigheden bijgebracht. Vanaf 13 jaar wordt er gespeeld op een volwaardig waterpoloveld en naarmate de jeugd ouder wordt, wordt de moeilijkheidsgraad verhoogd. De jeugd kan tot 19 jaar waterpolo spelen in de beginvorm, waarbij de regels vanaf 15 jaar gelijk zijn aan waterpolo voor volwassenen.


Kinderen in de basisschool leeftijd, stromen gebruikelijk in via de Minipolo(+) trainingen. Ben je iets ouder, dan kun je direct instromen in een van onze jeugdteams. Ook (jong) volwassenen zijn natuurlijk welkom zich aan te sluiten bij een van onze waterpoloteams. Op dit moment hebben wij een herenteam en een damesteam.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar waterpolo en naar de sfeer in onze vereniging? Kom gerust eens meedoen met een van onze trainingen. Ben je nog niet zover deze stap te nemen, dan ben je van harte welkom om vanaf de tribune te komen kijken naar onze trainingen en wedstrijden.

Vragen? waterpolo@zvv-vaassen.nl